Zaanse Pophistorie in De Fabriek 10 november

Geplaatst op: 19 oktober 2018

Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum organiseren op zaterdag 10 november 2018 in Filmtheater De Fabriek het evenement ‘De Zaanse Pophistorie Live’. Een middag- en avondvullend programma dat in het teken staat van de rijke Popgeschiedenis van de Zaanstreek.

Programma zaterdag 10 november:

  • 16.30-18 uur (16 u inloop) Verhalencafé, gratis
  • 20 uur Avondprogramma, entree €17,50

Locatie: Filmtheater De Fabriek , Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam, kaarten aldaar aan de kassa te koop

In het Verhalencafé van het Zaans Museum gaan de Verhalenhalers van 16 tot 18 uur in gesprek om muziekherinneringen van Zaankanters op te tekenen: ‘Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band?’ ‘Welk concert in de streek heeft onuitwisbare indruk op je gemaakt?’ Het zou leuk zijn wanneer je je singeltje, poster, T-shirt of handtekening meeneemt naar het Pophistorie Verhalencafé. Na afloop worden de verzamelde verhalen gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

De Zaanse pophistorie live

Het avondprogramma dat om 20 uur begint – entree €17,50 –  staat in het teken van de Zaanse popmuziek live. In een van de twee zalen van De Fabriek worden Zaanse coryfeeën met mooie verhalen geïnterviewd door presentator Piet Bakker (journalist, De Orkaan). In de andere zaal van De Fabriek wordt een doorlopende film met clips, unieke oude ‘super-8’ filmpjes en gefilmde optredens van Zaanse acts vertoont. Daarna zal als klap op de vuurpijl de Zaanse band The Streetrollers in het café een liveoptreden geven met covers van Zaanse acts uit de jaren zestig en zeventig. Mét bekende Zaanse popcoryfeeën als gast waaronder Klaas Versteeg (Dizzy Man’s Band) en Ed Vermeulen (ex The Rollers).

 

Share Button

Nieuws archief