Wie verdient de Zaans Erfgoedprijs?

Geplaatst op: 15 juli 2020

Zaans Erfgoedprijswinnaar Nico Koelemeijer in 2018 (links). Geflankeerd door Rons Sman en Cees Kruit. Foto: Jan Lapère

Aangezien Corona dit jaar door alles heen fietst, zal er dit jaar waarschijnlijk geen fysieke ledenvergadering van onze vereniging gehouden worden. Maar we willen toch graag de Zaans Erfgoedprijs toekennen, want het is een tweejaarlijkse prijs en de laatste uitreiking was in 2018, aan Nico Koelemeijer.

Draag iemand voor!

Wij roepen u daarom dringend op om iemand voor te dragen, die zich op enigerlei wijze sterk heeft gemaakt voor het – materiële of inmateriële – erfgoed in Zaanstreek, want: we hebben kanjers genoeg op dit gebied!

Eerdere winnaars van de Zaans Erfgoedprijs zijn: Frans Wytema (2011), de Stichting Monet in Zaandam (2013) en Nico Koelemeijer (2018). In 2018 werden tevens aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan Willem Hos, leraar-scheepstimmerman uit Assendelft en aan Jelle van der Weide, schrijver van artikelen voor o.a. de Krommenieër Kroniek.

Stuur uw voordrachten voor deze bijzondere prijs – voorzien van een  onderbouwing – vóór 1 september 2020 naar ons secretariaat. Dat kan per mail: secretariaat@zaanserfgoed.nl of per post: Veeringzoom 96, 1541 SE Koog aan de Zaan

Share Button

Nieuws archief