Voorjaarsnummer Zaans Erfgoed is uit

Geplaatst op: 6 april 2023

Het voorjaarsnummer van ons tijdschrift Zaans Erfgoed is uit, en biedt weer veel leesplezier. Het begint al met een prachtige voorplaat: fotograaf Wim de Jong portretteerde een tweetal jurken van de expositie Made in… in het Zaans Museum. Daarop zijn tot en met 7 mei nieuwe kledingaanwinsten – uit de periode 1760-1850 – te zien uit een schenking van een Zaanse familie. Leonie Sterenborg vertelt het verhaal.

Een greep uit de inhoud:

    • Hoe miljarden waardeloos geworden bankbiljetten na de oorlog in een Zaanse fabriek tot papierwol werden vermalen, door Fedde Jan Groot
    • De geschiedenis van Villa Sijpesteijn – inmiddels mede dankzij ons beschermd! – door Willem Esman
    • Handboekbinder Erik Schots stopt er na 50 jaar mee, door Lean van ‘t Hooft

  • Een IM over onze voormalige voorzitter en trekker van Werkgroep Maritiem Ron Kiburg, door Winnie de Wit en Paul Vreeken
  • Een volle boekenrubriek met recensies over: Cacao – uitgave van Historische Vereniging Koog Zaandijk; het jaarboek – van het Historisch Genootschap Wormer; over het Zaanse Hanenpad – door Gerrie Hulsing en 2 delen indringende dagboekgeschiedenis van Duitse Joodse en politieke vluchtelingen uit de jaren’30, die in de Zaanstreek terecht kwamen, en later Parfumfabriek Paree op de Herengracht 16 runden – door kleindochter Annelies Vollmann.

Wilt u ons blad gratis in de brievenbus ontvangen, en ons goede werk ondersteunen – voor het behoud van een herkenbare Zaanstreek? Wordt dan lid voor slechts €22,50! Losse nummers zijn bij alle Bruna-vestigingen te koop voor €6,75, dus tel uit uw winst!
Tijdelijk gaat lid worden alleen via ons secretariaat: mail naar ledenadministratie@zaanserfgoed.nl.

Share Button
Nieuws archief