Thuisronde Geschiedenisquiz in gang!

Geplaatst op: 19 september 2020

De thuisronde werd zorgvuldig door deze jonge postbode in de brievenbussen gedeponeerd.

De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz wordt op maandagavond 5 oktober gespeeld in het Zaantheater. Het concept: Merel Kan (De Orkaan) presenteert en stelt de vragen, Frans Hoving (gemeentearchivaris) jureert en 17 teams steken dit jaar de koppen bij elkaar om het juiste antwoord te geven. Voor deze gezellige en informatieve avond zijn nog kaarten beschikbaar bij het Zaantheater.

De koppen bij elkaar steken is nu natuurlijk niet echt mogelijk. Daarom hebben het Gemeentearchief Zaanstad, De Orkaan en de Vereniging Zaans Erfgoed een nieuw onderdeel toegevoegd om dit gemis aan overleg een beetje goed te maken: de teams begonnen op vrijdag 11 september aan een thuisronde!>.

De teams krijgen 2 weken de tijd om 10 vragen te beantwoorden. De teamleden mogen in de thuisronde overleggen, internet en boeken raadplegen, maar worden ook naar buiten gestuurd. Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West, dus zij gaan alle windstreken van de Zaanstreek ontdekken. Misschien heb je al groepjes zoekend zien rondlopen in je eigen buurt?!

Er doen o.a. teams mee van o.a. historische verenigingen, politieke partijen en molenaars. In het Zaantheater worden de laatste rondes gespeeld en zal blijken welk team de winnaar van de 5e Grote Zaanse Geschiedenis Quiz wordt.

Ook publiek is van harte welkom bij de Quiz, er zijn nog kaarten beschikbaar bij het Zaantheater. De medewerkers van dit theater hebben een heel veilige manier ontwikkeld om voorstellingen te geven: met veel begeleiding en zitplekken – zowel in de foyer als in de zaal – ver van elkaar af.
Vanaf maandag 28 september vind je de vragen van de thuisronde terug op de website van het Gemeentearchief Zaanstad. Iedereen die dat leuk vindt, kan dan zelf ook proberen om de vragen te beantwoorden!

In het Zaantheater geven we pas de goede antwoorden, zodat het lang spannend blijft welke van de teams er zal gaan winnen.

Share Button
Nieuws archief