Stem op Zaanstad als dè Erfgoedgemeente!

Geplaatst op: 9 maart 2018
Ontwikkeling Hembrug is aan van de vele opgaves van het Erfgoedteam Zaanstad. Foto: Kenneth Stamp

Ontwikkeling Hembrug is een van de vele opgaven van het Erfgoedteam Zaanstad.
Foto: Kenneth Stamp

Wij schreven al eerder dat Zaanstad – met drie andere steden – in de race is voor de BNG erfgoedprijs. Nu begint het erom te spannen – want 29 maart is de bekendmaking van de winnaar.
Naast deze prijs is er ook een Publieksprijs, en het zou het fantastisch zijn wanneer de inwoners van Zaanstad hun erfgoedteam steunen door op hen te stemmen, en ook al is het kort dag, het kan nog steeds.

De uitreiking van deze BNG erfgoedprijs is donderdag 29 maart in Zutphen, en daar hoort ook een symposium bij. Wie daar bij wil zijn, dient zich voor 22 maart opgeven. Aanmelden is noodzakelijk, toegang is vrij.

Voor erfgoedliefhebbers zal het een inspirerende dag worden omdat je meekrijgt hoe de andere drie gemeenten omgaan met hun erfgoed in hùn stad, samen met hùn bewoners. Zutphen wil bijvoorbeeld gaan fungeren als kenniscentrum Erfgoed in de regio. Het zou ook leuk zijn wanneer Zaanstad in de zaal goed wordt vertegenwoordigd.

We willen graag met een bus vol Zaanstedelingen naar Zutphen reizen en Zaanstad regelt een bus! Er zijn geen kosten aan verbonden, aanmelden gaat via erfgoedprijs@zaanserfgoed.nl. Vergeet niet dat je je ook bij de organisatie van deze dag in Zuthpen dient aan te melden.

Share Button

Nieuws archief