Stem om ‘Reizigers’ in De Vrede te krijgen!

reizigers-oproepI-FIKZ, het​ Festival Industriecultuur Zaanstreek heeft een verzoek aan alle liefhebbers van cultuur en erfgoed. Zij hebben n.l. een aanvraag ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor hun theatraal-muzikale project ‘Reizigers’, dat zij in oktober in de voormalige stoommeelfabriek De Vrede willen brengen.

Er moet echter wel gestemd worden, want er zijn veel projecten die in aanmerking willen komen voor een geldbedrag. Voor het stemmen op dit project komt u in beeld: als er voor  23 juni a.s. 35 stemmen worden uitgebracht (zie hieronder), zal deze voorstelling zeker in De Vrede te zien zijn.

Bij ‘Reizigers’ vaart het publiek met een bootje van het Hembrugterrein naar De Vrede, de in 1917 gebouwde stoommeelfabriek. Op eigen risico mogen de bezoekers het gebouw betreden voor de muzikaal-theatrale voorstelling. O.a. het PPG Palet Kwartet en een lokaal vrouwenkoor werken mee aan dit het project.

Trekkers van dit project zijn Ellen Holleman (I-FIKZ en Islant), Heleen van Wiechen (Culturele Staten) en Pauline Quax (St. De Fik, Quax Pop Producties). Doel van het project is het verhaal van de Zaanstreek en haar immaterieel erfgoed persoonlijk maken en als unieke ervaring aanbieden. De bezoekers komen in contact met industrieel erfgoed en krijgen de verhalen van De Vrede te horen.

Meestemmen kan via www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/reiziger Eerst registreren – door je gegevens in te vullen, en een wachtwoord aan te maken – daarna kan gestemd worden.

Door genoeg stemmen maakt dit project kans op een subsidiebedrag, waardoor het gehele project door kan gaan. Binnen 9 dagen moeten er tenminste 35 stemmen worden uitgebracht om door te kunnen naar de beslissende fase, waarin een definitief ‘ja’ of ‘nee’ klinkt.

Nieuws archief