Verenigingswebsite

Geplaatst op: 14 oktober 2014

De terugloop van het aantal leden was aanleiding voor de PR-commissie om in juni 2013 een brainstorm te organiseren. Een belangrijke conclusie was dat de vereniging een website voor de echte verenigingsactiviteiten en voor verenigingsnieuws mist, die ook op telefoon of tablet is te openen. De beschikbare inhoudelijke website is kwalitatief van hoog niveau, maar fungeert meer om onderwerpen op te zoeken en niet zozeer als nieuwsbron.

In de maanden daarna is deze site door Jan Lapère ontwikkeld. In de ledenvergadering van november kon hij reeds gepresenteerd worden. Winnie de Wit zorgt ervoor dat nieuwtjes over de vereniging en over Zaans erfgoed in het algemeen snel op de site komen. Gekoppeld aan Facebook en Twitter is ons bereik daardoor sterk toegenomen, ook bij een jongere doelgroep. Het medium maakt het mogelijk verenigingsnieuws snel te verspreiden. Door de lange voorbereidingstijd is dat met het kwartaaltijdschrift Zaans Erfgoed niet mogelijk.

Ook de pers maakt gebruik van de mededelingen op de website, waardoor wij vaker worden benaderd voor toelichting of commentaar. Een goede ontwikkeling.


← Verenigingswebsite
Share Button
Nieuws archief