ROSA

Geplaatst op: 13 oktober 2014

Monumenten

De gemeente heeft momenteel een efficiƫnt gemeentelijk monumentenbeleid. De personeelsbezetting om dit beleid handen en voeten te geven is echter nog steeds onvoldoende.

Zaanstad dient actiever te streven naar het plaatsen van historische panden en gebieden, drijvend en cultureel erfgoed op de monumentenlijsten. Zaanse historische monumenten dienen te blijven waar ze staan. Het bestaan van dergelijke monumenten of replica’s ervan op de Zaanse Schans kan en mag nooit de reden zijn om ze elders uit Zaanstad weg te halen. Initiatieven zoals de Stichting Domineestuin en het herinrichten van het Krimp door middel van historiserende nieuwbouw moeten actief worden gesteund door de gemeente.

Zaanstad dient ervoor te waken dat het in de toekomst alleen maar uit nieuwbouw zal bestaan. De gemeente moet streven naar een goed evenwicht tussen nieuwbouw en haar historisch erfgoed. Dit is een noodzaak voor een aangenaam en mooi Zaanstad. ROSA vindt dat het Hembrugterrein een gemengde bestemming moeten krijgen, met behoud van de specifieke architectuur, bouwstijl en natuur. Het gemeentebestuur onderschreef deze ROSA-wens de afgelopen jaren gelukkig steeds meer.

De Zaanse molens zijn het toeristisch paradepaardje van de Zaanstreek. Bezuinigingen hierop zijn uit den boze. Voorkomen moet worden dat we de kip met de gouden eieren gaan slachten.

Historische verenigingen dienen meer betrokken te worden bij het gemeentelijk beleid.

 


Category: SPPZ, Standpunten politieke partijen

← ROSA
Share Button
Nieuws archief