Lief en leed

Geplaatst op: 14 oktober 2014

Op 13 november 2013 ontviel ons Maarten Gorter, al jaren actief binnen de P.R.-groep van de Vereniging. Op de website werd een In memoriam opgenomen. Maarten was een doe-mens, bij een “komt wel goed” wisten wij dat hij een locatie, de inrichting en de apparatuur regelde. De zaterdag voor zijn overlijden was Maarten nog actief betrokken bij de organisatie van de najaarsvergadering van de vereniging. Bij hem thuis, waar periodiek  werd vergaderd, was er altijd een warm welkom.

Wij gaan Maarten missen als een fijn, warm en betrokken mens.

 

Naast het leed was er ook positief nieuws: onze secretaris Wikje van Ritbergen kreeg op 26 april een Koninklijke onderscheiding. In goede samenzwering met wethouder Olthof kon Wikje nietsvermoedend naar het stadhuis worden gelokt, waar zij verrast werd voor haar benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau. De vereniging vind het een terechte erkenning voor de inzet van Wikje op velerlei terrein en heeft haar er van harte mee gefeliciteerd.

Ook Frans Wytema, eerder al winnaar van de Zaans Erfgoedprijs 2011, viel nieuwe eer te beurt: hij kreeg van het prins Bernhardfonds de Zilveren Anjer voor zijn verdiensten in het erfgoedbehoud. Het bestuur heeft hem met een boeket bloemen gefeliciteerd.


← Lief en leed
Share Button
Nieuws archief