Oud-penningmeester Piet Cordes overleden

Geplaatst op: 2 mei 2020

Piet Cordes (rechts vooraan) tijdens een vergadering van de PR-werkgroep van VZE in 2014.

Maandag 27 april 2020 overleed Piet Cordes, op 82-jarige leeftijd. Deze markante Zaandijker heeft tijdens zijn leven bijzonder veel vrijwilligerstaken vervuld, zo was hij o.a. jarenlang penningmeester van de Vereniging Vrienden van het Zaanse Huis en van tennisvereniging KZTV, en was hij nog steeds actief als penningmeester van Stichting Voetveer Zaandijk en voorzitter van Begrafenisvereniging Barbara en actief in de Stichting Kalverpolder. En waarschijnlijk is dit niet het hele verhaal…

Nadat Vereniging Zaans Erfgoed in 2004 ontstond door het samengaan van de Vereniging Vrienden van het Zaanse Huis en de Vereniging Zaans Industrieel Erfgoed, gaf hij zijn penningmeesterschap op en stapte hij de PR-werkgroep van Zaans Erfgoed in. Binnen deze werkgroep is hij tot juni 2015 actief geweest.
De Vereniging Zaans Erfgoed is Piet Cordes veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet om in de Zaanstreek datgene te behouden wat onze streek zo bijzonder maakt.

Bij de uitvaart van Piet, vrijdagnamiddag, was er op de Lagedijk in Zaandijk een grote erehaag gevormd. Wij wensen echtgenote Mieke en verdere familie veel steun in deze moelijke tijd.

Share Button

Nieuws archief