Gemeentearchief Zaanstad houdt open dag

Geplaatst op: 8 oktober 2013

Uitnodiging open dag gemeentearchief Zaanstad

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert het Gemeentearchief Zaanstad op donderdag 10 oktober 2013 van 13.00-20.00 uur een open dag. Het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis is “Vorst & Volk”.

Het Gemeentearchief Zaanstad sluit hierop aan door aan de hand van stukken uit de collecties terug te blikken op de vele binnen- en buitenlandse ‘vorsten’ die de Zaanstreek door de jaren heen bezochten.

Te denken valt daarbij aan de bezoeken van onder meer Tsaar Peter de Grote, Napoleon Bonaparte, Koning Willem I, Koning Willem II, Anna Paulowna en Koningin Wilhelmina. Ook de meer recente bezoeken van Koningin Juliana en Prins Bernhard, Koningin Beatrix en Prins Claus en Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen aan de orde.

Daarnaast is er speciale aandacht voor de bruggen over de Zaan, die (vrijwel) allemaal vernoemd zijn naar een lid van het Koninklijk Huis.

 Rondleidingen

Er zijn rondleidingen door de archiefdepots, die ook in het teken zullen staan van dit thema. De depots blijven normaal gesproken gesloten voor publiek.

Tijdens de open dag worden dubbele boeken en foto’s uit de collectie van het archief te koop aangeboden. Er is een ruime keuze, maar het is niet mogelijk om vóór de open dag materialen te bekijken of te reserveren. Kom dus vooral op tijd! Houdt u er rekening mee dat eventuele aankopen uitsluitend met PIN kunnen worden afgerekend.

 

Het Gemeentearchief Zaanstad is begin 2013 verhuisd naar het stadhuis in Zaandam. Het gemeentearchief bevindt zich in het stadhuis in Zaandam, bij binnenkomst in de publiekshal direct rechts.

 

Vanwege de open dag is de studiezaal op donderdag 10 oktober de gehele dag (dus ook ’s avonds) gesloten voor het doen voor onderzoek.

Share Button
Nieuws archief