Ontwikkelingen Zaandijker kerkgebied

Geplaatst op: 3 april 2016
P1090536

Bart Nieuwenhuijs (rechts) vertelt over het Woudt-huisje, links nieuwbouw behorend bij bierbrouwerij Hoop.

Bij de Zaandijkerkerk opent dit voorjaar het nieuwe restaurant annex brouwerij Hoop. Gasten zullen vanuit het restaurant de brouwerij in kunnen kijken, maar de brouwerij zelf ook via een verhoogd platform bekijken en uitleg krijgen over het Breugemse bier, dat daar gebrouwen gaat worden.

De brouwerij en de horeca krijgen een gezamenlijke oppervlakte van 550 vierkante meter, er komen 60 zitplaatsen in het restaurant en de brouwerij krijgt de beschikking over een 2000-literinstallatie. Met 200 zonnepanelen op de opslagruimte van de brouwerij is het Breugems bier te betitelen als ‘energie neutraal’. Achter het pand komt een tuin en voor het pand komt een terras, waar de vele toeristen terecht kunnen die via het voetveer van of naar de Zaanse Schans worden over gevaren.

De verplaatsing van het Woudt-huisje – anno 1878 – is inmiddels ook afgerond en Bart Nieuwenhuijs heeft er met zijn mannen hard aan getrokken. Begin februari werden de 100 jaar oude stenen van de fundering opgemetseld, half februari werd reeds het hoogste punt van het huisje bereikt. Het pand is inmiddels voorgedragen als gemeentelijk monument, en dat terwijl het al bijna met de grond gelijk was gemaakt. Hieronder twee filmpjes van Otter DVD over de demontage en het weer opbouwen van het pakhuisje.

Het project om het gebied rond de Zaandijker kerk leefbaar te maken is een initiatief van de Zaandijkse projectontwikkelaar Paul Riteco van Lacandon Beheer.

 

 

Share Button

Nieuws archief