Brainstorm over historische vereniging Zaandam

Geplaatst op: 3 november 2014
P1060328

Geschiedenis in Zaandam: 12 april 2014, de dag waarop Monet’s Blauwe Huis weer blauw was.

 

Binnen de veelheid aan historische initiatieven in de Zaanstreek beschikken de meeste kernen over een verbindende, historische vereniging. Vreemd genoeg ontbreekt zo’n historisch verband in Zaandam, een gegeven dat al lange tijd als een gemis wordt beschouwd. Erik Schaap schreef er al over in zijn blog van 8 maart 2014 en ook Bas Husslage wijdde er op 12 april 2014 een column aan in het NHD.

De  Stichting Monet in Zaandam neemt nu het initiatief om over dit gemis te brainstormen met andere geschiedenis enthousiastelingen. De vorm waarin er aan historie onderzoek zal worden gedaan staat nog niet vast. Misschien blijkt bijvoorbeeld dat een periodieke historische salon een goede vorm is om dat te doen. Of wordt er uiteindelijk toch besloten tot de oprichting van een Historische Vereniging.

Historisch enthousiasme over Zaandam verbinden

De Stichting Monet in Zaandam wil in het begin van 2015 een eerste, oriënterende bijeenkomst beleggen. Een datum daarvoor zal in overleg met geïnteresseerden worden vastgesteld, vandaar dat de stichting belangstellenden vraagt om zich aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar: info@stichtingmonetinzaandam.nl.

Zij kunnen dan ook aangeven welke specifieke periode hun interesse heeft, en of ze met anderen op dit vlak zouden willen optrekken. Mogelijk kennen zij ook anderen die mee zouden willen denken en die zich aan zouden willen melden.

Share Button
Nieuws archief