Lopend Glaasje 16 juni: Haaldersbroek en Kalf

Geplaatst op: 27 september 2019

De brug bij Haaldersbroek.
Foto: Gerard Dukker/RCE

Zondagmiddag 16 juni vanaf 15 uur wordt op het Kalf en Haaldersbroek door de Vereniging Zaans Erfgoed een speciaal lopend Glaasje Erfgoed gehouden,  een rondwandeling voor een kleine groep geïnteresseerden. Vanwege het beperkte geluidsbereik van de – wel versterkte – stem van de rondleider(s), is er plaats voor 30 mensen. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding, daarna maken we een wachtlijst aan.

 

UPDATE: Het maximum aantal deelnemers aan dit Lopend Glaasje Erfgoed is bereikt. Wie zich na 7 juni nog aanmeldt, komt op de wachtlijst te staan.

De prijs voor deze middag – inclusief consumptie – bedraagt €10,-. Leden van Zaans Erfgoed betalen €7,50.

We starten in de H. Maria Magdalenakerk op het Kalf, waar rondleider Dick Kerssens alles over weet te vertellen. Daarna lopen we naar het naastgelegen buurtschap Haaldersbroek, waar Dick een lijvig boek over heeft geschreven. Mogelijk komt een van onze betrokken leden nog iets vertellen over de jarenlange perikelen rond de vervanging van de karakteristieke houten brug van Haaldersbroek.

 

Het programma:

15.00 uur: start in de Kalver kerk.
15.45 uur: lopend naar  Haaldersbroek, met uitleg van rondleider Dick Kerssens.
16.45 uur: terug naar de Kalver kerk voor een afsluitend glaasje van het een of ander.

De afstand die deze middag wordt gelopen is die van de kerk door Haaldersbroek en weer terug.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. De toegangsprijs dient u vooraf over te maken op girorekening NL30 INGB 0662 3799 85 t.n.v. Zaans Erfgoed onder vermelding van Lopend Glaasje 16/6. Daarna kunt u ‘ja’ antwoorden op de vraag of u dit gedaan heeft.

Aantal personen (inclusief uzelf:

Bent u lid van Zaans Erfgoed JaNee

 

Share Button

Nieuws archief