Lezingen over plannen historische scheepswerf

Vereniging  Zaans Erfgoed organiseert in samenwerking met het Zaantheater tijdens en voor de Open Monumentendag(en) – donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september – lezingen voor mensen die meer willen weten van het indrukwekkende verleden van de Zaanse scheepsbouw ten tijde van de Gouden Eeuw.

Leden van de werkgroep Zaans Maritiem nemen u vervolgens mee in de zoektocht van de vereniging naar een locatie voor een historische scheepswerf in Zaandam, en presenteren u hiervoor het uitgewerkte plan.

Vereniging Zaans Erfgoed heeft de laatste jaren samen met de Gemeente Zaanstad onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een historische scheepswerf in het centrum van Zaandam. Daarbij keek men ook naar de wens voor een vaste ligplaats voor de replica van het fregat de Shtandart. Dit is het eerste schip dat Czaar Peter de Grote bouwde in Rusland na zijn studiereis in onder andere Zaandam. Op basis van het onderzoek heeft de vereniging op geheel eigen initiatief een gedegen plan voor de scheepswerf uitgewerkt.

Tijdens en voor de Open Monumentendag(en) geven leden van de werkgroep Zaans Maritiem nu voor het eerst lezingen over deze plannen, voor verschillende groepen. Een lezing bestaat uit 2x ongeveer 30 minuten – Jacob Reitsma over de geschiedenis, en Ron Kiburg over de zoektocht naar een plek voor de werf –  met daarna tijd voor maximaal een kwartier voor eventuele vragen. De lezingen vinden plaats ofwel in de foyer van het Zaantheater, ofwel in de Flotex-zaal en zijn voor verschillende groepen op verschillende dagen en tijden.

[su_box title=”Aanmelden” box_color=”#c28b4f” title_color=”#362323″]

Bewoners met een schriftelijke uitnodiging kunnen donderdag 10 september kiezen uit twee tijdstippen: 17 en 19 uur.

Registreren kan via deze pagina

Voor raadsleden en leden van de pers is er een lezing op vrijdagavond 11 september om 19 uur.

Registreren daarvoor kan op deze pagina

Overige geïnteresseerden kunnen zaterdag 12 september terecht om 12 uur, 14 uur 16 uur of 19 uur en zondag 13 september om 12 uur, 14 uur of 16 uur.

Overig geïnteresseerden kunnen zich op deze pagina aanmelden

[/su_box]

Al deze lezingen vinden plaats volgens de RIVM-regels. Dat betekent het volgende:

  • vanwege de 1,5 meter-regel geldt er per zaal een maximum aantal personen (foyer: 50, Flotex-zaal: 26)
  • bij opgave dienen naam, e-mailadres en telefoonnummer door ons te worden geregistreerd

Na uw registratie ontvangt u een mailtje met de gegevens die wij hebben ontvangen. Wij zullen uiterst zorgvuldig omgaan met de door u verstrekte gegevens.

Nieuws archief