Jubileum-editie Geschiedenisquiz, ja of nee?

Geplaatst op: 1 mei 2020

Juryvoorzitter Frans Hoving tijdens de editie van 2018.

Idealiter is het dit jaar de vijfde maal dat in de Maand van de Geschiedenis de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz plaatsvindt. Maar, zoals u zult begrijpen in deze Corona-tijd,  kunnen we de doorgang ervan op dit moment niet garanderen.

Datum van deze jubileumeditie is maandagavond 5 oktober 2020 in de kleine zaal van het Zaantheater en we hopen natuurlijk van harte dat het wél mogelijk zal zijn! Mogelijk in ietwat afgeslankte vorm.

De organisatie van deze feestelijke vijfde editie van de Quiz is weer in vertrouwde handen van het Gemeentearchief Zaanstad, De Orkaan en Vereniging Zaans Erfgoed.

Op het podium zullen dan Orkaan-kracht Merel Kan en Zaanstads gemeentearchivaris Frans Hoving de quiz weer presenteren, respectievelijk in hun rol als presentator en juryvoorzitter.

Teams

Het maximum aantal teams dat meespeelt is 20. Een team bestaat uit een teamcaptain plus maximaal 4 teamleden. Via de website van Zaans Erfgoed gaat op 1 juni 2020 de inschrijving van start, en plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst.
Teamleden spelen gratis mee.

Toeschouwers

Tot nu toe was er altijd plek voor 100 toeschouwers, maar dat zou dit jaar zomaar een kleiner aantal blijken te zijn. Toeschouwers kopen – zodra dit kan – bij het Zaantheater een kaartje van €5,- waarvoor zij de Quiz mee kunnen spelen via een vragenboekje, zij van de garderobe gebruik kunnen maken en een pauzedrankje kunnen nuttigen.
Wanneer de verkoop van kaartjes voor het seizoen 2020-2021 bij het Zaantheater van start gaat, is op dit moment dus nog onbekend. Maar wie een plekje als toeschouwer wil, dient de kaartverkoop dus even in de gaten te houden.

Share Button

Nieuws archief