Honig Breethuis: Zaanse componist J.K. Breet

Geplaatst op: 12 maart 2017

170115 Honig BreethuisconcertZondagmiddag 22 januari brengt forte-pianiste Tea-Young Kim een veelzijdig programma ten gehore in het Honig Breethuis. Om 16 uur zullen niet alleen klanken van grote componisten als Mozart, Beethoven en Schubert klinken, maar ook werk van J.K. Breet. Deze zoon van de papiermakersfamilie Breet koos niet voor het papierbedrijf, maar werd zanger en componist. George Slieker zal deze middag een toelichting geven over zijn werk en leven.

Jacob Klaasz. Breet, die leefde van 1814 tot 1884, was het muzikale wonderkind van de familie Breet, hij verbleef zelfs enige tijd aan het hof van Ernst II, de hertog van Sachsen-Coburg und Gotha in Duitsland. Ooit was zijn muziek voor bezoekers van het Honig Breethuis te horen via een cd. De partituren van zijn muziek bevinden zich in diverse archieven, maar worden maar zelden uitgevoerd. En daarmee biedt dit concert een unieke kans om kennis te maken met de composities van deze Jacob Breet. En wie weet komt zijn werk hierdoor wel in een hernieuwde belangstelling te staan…

Fortepianiste Tae-Young Kim studeerde af aan de Seoul Art High School en studeerde vervolgens aan de Musikhochschule Trossingen, deed de hoofdopleiding fortepiano in Den Haag bij Bart van Oort (2006) en vervolgde haar studie bij Richard Egarr aan het Amsterdams Conservatorium (vanaf 2009). Ze was ex-aequo tweede prijswinnares op het Concours voor Jong Talent tijdens het eerste Geelvinck Pianoforte Festival / Amsterdam Virtuosi 2011.

Kosten voor dit zondagmiddagconcert – inclusief entree van het museum en 1 consumptie – bedragen: volwassenen € 17,50, kinderen 4 t/m 12 jaar € 7,50, en vrienden van het Honig Breethuis en 1 introducé € 15 p.p. Reserveren kan via het formulier op de site het Honig Breethuis.

 

 

Share Button

Nieuws archief