Historisch Zaandam laat oud-Zaandam leven

Geplaatst op: 15 juli 2020
De twee jaar geleden opgerichte Vereniging Historisch Zaandam heeft deze week het 200ste lid ingeschreven. Deze jongste historische vrijwilligersvereniging timmert goed aan de weg, en stuurt naast het tijdschrift ook prachtige nieuwsbrieven rond.
Historisch Zaandam verdient eigenlijk veel meer leden, en voor slechts €15,- per jaar ben je al lid! Dan kun je niet alleen meepraten op ledenvergaderingen, maar bezorgen de vrijwilligers je ook heel veel moois.

Maritieme historie Zaandam terugbrengen

De vereniging heeft aan de gemeente Zaanstad gevraagd om de Damstraat om te dopen tot Overtoom, zodat de herinnering aan het belangrijke maritieme verleden van Zaandam weer zichtbaar wordt: ‘Wordt het niet een keer tijd dat Zaanstad de naam van de grootste overtoom ter wereld in ere herstelt?‘ vragen de bestuursleden zich af. En dit sluit aan bij on plan: de verwezenlijking van een historische scheepswerf in het centrum van Zaandam.

Op de website van Historisch Zaandam vindt u meer nieuws en verhalen over het verleden van Zaandam en de activiteiten van de vereniging. Daarnaast kunt u hen ook volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Historisch Zaandam is te bereiken via secretariaat@historisch-zaandam.nl
Share Button

Nieuws archief