Historisch Zaandam een feit!

Geplaatst op: 7 maart 2018
Onder toeziend oog van Mr. M.S. ten Brinke van het Notariskantoor Van Baal ondertekenen Paul Vreeken en Hessel Kraaij de akte van oprichting van de vereniging Historisch Zaandam.

Leden van het voorlopig bestuur Paul Vreeken en Hessel Kraaij tekenen de akte van oprichting van Historisch Zaandam.

We kenden in de Zaanstreek al de Historische Vereniging Koog-Zaandijk, de Historische Vereniging Wormerveer, het Historisch Genootschap Crommenie, het Historisch Genootschap Assendelft, de Oudheidkundige Commissie Jisp, de Historische Vereniging Westzaan, het Historisch Genootschap Wormer en de Stichting Oudheidkamer Oostzaan. Maar waarom geen Historische Vereniging voor Zaandam?

Op initiatief van de Vereniging Zaans Erfgoed werd een half jaar geleden een werkgroep in het leven geroepen die de mogelijkheden voor het opstarten van zo’n vereniging voor Zaandam moest onderzoeken. En vandaag – 6 maart 2018 – is het dan zover!

Vanochtend werd de akte van oprichting van de vereniging Historisch Zaandam door twee leden van het voorlopig bestuur – te weten Paul Vreeken en Hessel Kraaij – en door notaris mr. M.S. ten Brinke van het Notariskantoor Van Baal in Krommenie officieel ondertekend. Het ligt in het voornemen om eind april een eerste ledenvergadering te organiseren waarin een definitief bestuur zal worden benoemd.

Nu deze vereniging een officiële rechtspersoon is geworden en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft plaatsgevonden, kan ook een bankrekening worden aangevraagd en staat de vereniging niets meer in de weg om van start te gaan. De contributie van de vereniging is door de kerngroep vastgesteld op 15 euro per jaar.

Binnenkort volgt meer informatie over de aanmeldingsprocedure. Overige informatie loopt via: contact@historisch-zaandam.nl.

De vereniging heeft een website – www.historisch-zaandam.nl  – en op Facebook en Twitter is de groep volgers groeiende. Te vinden via https://www.facebook.com/HistorischZaandam/ en https://twitter.com/HistorieZaandam

Share Button

Nieuws archief