Grote belangstelling expositie Domineestuin

Geplaatst op: 2 oktober 2013


Sjoerd Soeters opent de tentoonstelling 35 jaar Domineestuin in het WeefhuisIn het weekeinde van 28 en 29 september was het een drukte van belang in het Weefhuis. Het buurtje Domineestuin in Zaandijk verzorgde namelijk een expositie met als titel, “Achter de Kerk gaat nooit verloren”.
De tentoonstelling gaf de ruim 350 bezoekers een inkijk in het bijzondere buurtje, zowel  in het verleden als het heden. De strijd voor het behoud van het buurtje en de opbouw, veelal door zelfwerkzaamheid, was mooi in beeld gebracht.

Stadhuis Zaanstad

Architect Sjoerd Soeters ontwerper en architect van het centrum van Zaandam opende de tentoonstelling. En dat was geen toeval. Soeters vertelde dat hij zich  bij het ontwerpen van het stadhuis van Zaanstad heeft laten inspireren door de structuur en opbouw van Domineestuin.

 

Op de tentoonstelling was het vaak een gezellig samenzijn van mensen die in een ver verleden hun wortels hadden in het buurtje. Verhalen en anekdotes vlogen over tafel.

Zaandijker kerk

Bijzonder was ook dat op de tentoonstelling plannen werden getoond over de Zaandijker kerk en de omgeving daarvan. Verder was er een maquette te zien over de invulling van de Hemmes, het schiereiland in de Zaan. Ook voor deze plannen is Domineestuin de inspiratiebron voor de werkgroep die zich daarmee bezig houdt.

Het team dat de tentoonstelling heeft georganiseerd kan al met al tevreden terugkijken op een leuke expositie, met boven verwachting grote belangstelling.

 

Share Button
Nieuws archief