Glaasje Erfgoed in Molenmuseum: 24/9

Op zondag 24 september 2023 organiseren we weer een Glaasje Erfgoed! Ditmaal zijn we te gast in het Molenmuseum van vereniging De Zaansche Molen, dat sinds 2018 gevestigd is in een verbouwde grote schuur op de Kalverringdijk 30, op het noordelijk deel van de Zaanse Schans.

We starten met een kopje koffie of thee en worden persoonlijk ontvangen door directeur/bestuurder Katelijne Prinsenberg. Na een korte pauze volgt een rondleiding met bijzondere aandacht voor de prachtige, prijswinnende foto-expositie van Jeroen Nieuwhuis ‘Ridders van de molen, een ode aan het molenaarsambacht’. Geniet op de eerste verdieping van het panoramisch uitzicht over de Kalverpolder en de Zaanse Schans. We ronden als altijd af met een drankje en iets hartig.

We zien u graag op deze informatieve en gezellig erfgoedmiddag, waar na afloop tijd is voor het glaasje en een praatje.

Praktisch: U kunt uw auto op eigen kosten parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans. Reken op 20 minuten lopen vanaf daar. Het Molenmuseum is goed bereikbaar per fiets of te voet en ligt direct aan de Kalverringdijk. Er is een ruime fietsenstalling.

Het programma:

13.45 – 14.00 uur – inloop en ontvangst met koffie/thee
14.15 – 14.35 uur – introductie door directeur/bestuurder mevrouw Katelijne Prinsenberg

Korte pauze, koffie en thee

14.45 – 16.00 uur – rondleiding door het museum. Gelegenheid tot vragen stellen
16.00 – 17.00 uur – borrel met hapje & drankje

Kosten:
€10,- voor niet-leden; €7,50 voor leden Zaans Erfgoed en 1 introducé.

Uw Museumkaart is bij dit evenement helaas niet geldig.

Lid worden kan voor slechts €22,50 per jaar, dan krijgt u ledenkorting en 4x per jaar gratis ons mooie kwartaaltijdschrift in de bus.

Opgeven: is nodig i.v.m. de catering.
Leden
€ 7,50
Niet leden
€ 10,00
Totaal

Mocht het registreren/betalen via bovenstaand formulier onverhoopt niet lukken, maak dan het bedrag over op banknummer NL30 INGB 0662 3799 85 en mail dan direct even naar secretariaat@zaanserfgoed.nl, dat je betaald hebt.

 

Nieuws archief