Geschiedenisquiz: ROSA deed het weer!

Geplaatst op: 30 oktober 2021

Foto: Jan Lapère.

Een vrolijke, leerzame avond, zo verliep de op 1 oktober gespeelde Grote Zaanse Geschiedenisquiz – precies zoals hij ook 4 van de 5 voorgaande edities gespeeld was. De 20 teams streden fanatiek om een hoge eindstand, jurylid Frans Hoving en presentator Merel Kan waren het gouden, onderhoudende koppel, en aan het eind was er gesteggel over de puntentelling.


Qua einduitslag zagen we ook een vertrouwd beeld: team ROSA wist opnieuw de meeste vragen goed te beantwoorden! De Dinsdagfietsvrienden deden het ook niet slecht als tweede, en over de derde plek was nog wel enig gedoe, want even stonden daar fier de Schrijvertjes – van ons eigen prachtige tijdschrift Zaans Erfgoed – maar die plek moesten ze afstaan aan de Zaanse Molenaars.

Vreugdevol

Iedereen werd weer zo blij van dit spel – na de toch enigszins zure corona-editie va vorig jaar. En natuurlijk viel er ook weer veel te leren: over de nieter bijvoorbeeld – en wie daar het fijne van wil weten, die kijkt de quiz terug, en ziet dan een prachtige uitleg hierover van onze voorzitter Peter Tange! (de quiz vangt pas aan 30 minuten na het begin van het YouTube-filmpje). Of bekijk het uitgebreide verslag van jury-voorzitter Frans Hoving op de site van het Gemeentearchief Zaanstad. En ook op De Orkaan vind je veel mooie verhalen en foto’s over deze avond.
De einduitslag van door de teams in de thuisronde gebakken duivekaters werd op droogkomische wijze gespresenteerd door Rianne van Geest, de Zaanse basisschooljuf, bekend van Heel Holland Bakt. Kortom, na afloop was iedereen blij: de organiserende partijen – die weer geweldig werden bijgestaan door het Zaantheater-team – de meespelende teamleden en de toeschouwers.
Dit alles werd mogelijk gemaakt door de sponsoren, zijnde: Nunc Architecten, Lassie, Uitgeverij Noord-Holland, Stichting Honig Laanfonds en Bakkerij Lex Brakenhoff.

Het gesteggel over de puntentelling bleek dus ook echt terecht, en dat maakt dit de definitieve uitslag van de 6e editie van 2021.

 

Volgend jaar wordt de Grote Zaanse Geschiedenisquiz gespeeld op 10 oktober, en vergeet niet om je als team via deze website in te schrijven, dat kan vanaf 1 juni 2022!

Share Button
Nieuws archief