Geschiedenis Oostzijderkerk in boekwerk

Geplaatst op: 24 februari 2020

De Oostzijderkerk. Foto: Marcelmulder68 via Wikimedia

Al eeuwen vormt de Oostzijderkerk samen met de Consistorie/annex Raadhuis van Oost-Zaandam en het Spuithuis een samenstel van bouwwerken aan Zuiddijk 1 en de naastgelegen Zuider- en Noorderkerkstraat. De Stichting Beheer Oostzijderkerk Zaandam, eigenaar van deze kerk, brengt in april een boek uit over het 14e eeuwse Zaandamse gebedshuis.

Jan van der Male – bestuurslid van de Stichting – is de schrijver van het ca. 150 pagina’s tellende boek. Het is het eerste standaardwerk over de geschiedenis van deze kerk en omgeving. Op zaterdagmiddag 25 april a.s. wordt het officieel gepresenteerd tijdens een orgelconcert. Het boek gaat € 37,50 kosten, bij voor-intekening € 32,50. Bestellen kan bij de Stichting – de S.B.O.Z. – telefonisch via 06-53848093, via een e-mail naar sboz.wld@hetnet.nl of schriftelijk naar Postbus 98, 1540 AB Koog aan de Zaan.

Verder verschijnt er ook een apart boek over het in de kerk aanwezige ‘Flaes & Brünjes’ kerkorgel. Kosten: € 15,-. Bij aanschaf van beide boekwerken krijgt de koper er een geschrift bij cadeau met ‘Wetenswaardigheden’ over het gebruik van de Oostzijderkerk gedurende de laatste eeuw.
Voor wie de kerk wil bezichtigen: dat kan op dinsdagochtenden en tijdens een van de vele bijzondere concerten en andere evenementen.
De Stichting Beheer Oostzijderkerk Zaandam houdt het complex sinds 2004 optimaal in stand, maar dat is alleen mogelijk dankzij een enorme inspanning van de vrijwilligers.

Share Button

Nieuws archief