Feestelijke jubileumvergadering Zaans Erfgoed

Geplaatst op: 25 november 2021

Ron Kiburg ontvangt de zilveren spel, nadat hij tot Lid van Verdienste is benoemd.

In de Hervormde kerk in Wormerveer kwamen zaterdag 30 oktober ruim 80 Zaans Erfgoed-leden het 60-jarig jubileum van de vereniging vieren. Het bestuur en de leden waren aangenaam verrast door de prachtige ruimte, maar het was dan ook erg lang geleden dat Zaans Erfgoed in deze kerk had vergaderd.
Het was de eerste ledenvergadering als voorzitter voor Peter Tange, en nadat de activiteiten van de werkgroepen was belicht, mocht hij Henk Bouman en Joop Knijnenberg voordragen voor het erelidmaatschap. Na goedkeuring door de leden ontvingen de heren de bijbehorende gouden huisjesspeld. Daarvoor was voormalig voorzitter en trekker van Zaans Maritiem Ron Kiburg al met de zilveren speld tot Lid van Verdienste benoemd.

Na de pauze en een wervelende lezing door Jan Krijt was het tijd om naar de Zaanbocht te wandelen voor de onthulling van een Social Sofa. Deze sofa was speciaal voor het afscheid van Henk Bouman en Joop Knijnenberg gemaakt door Zaans Erfgoed-vrijwilligers. Die brachten sinds maart uren door in de Loads in Krommenie, waar zij met hulp van vrijwilligers van de Rosarium Social Sofa 50.000 knipten en plakten tot deze unieke bank.
De verbazing op de gezichten van Henk en Joop was onbetaalbaar!

Share Button
Nieuws archief