Expositie ‘Verstilde Verbeeldingen’, stillevens van Annelies Jonkhart in het Honig Breethuis

Geplaatst op: 13 februari 2014

honig breet huisIn het Honig Breethuis exposeert van 12 december t/m 23 maart 2014 de Zaanse kunstenaar Annelies Jonkhart met een dertigtal stillevens. Naast de werken die in de nieuwe expositieruimte op de bovenverdieping en in de woonvertrekken beneden te zien zijn is er ook een schildersatelier ingericht waarin Annelies zo nu en dan zal staan schilderen.

Al bijna 30 jaar schildert Annelies Jonkhart (1945) de dagelijkse dingen om haar heen. De manier waarop Annelies haar composities van die dagelijkse voorwerpen samenstelt spreekt dan ook direct tot de verbeelding: het zijn verstilde verhalen geworden. De objecten die ze schildert moeten voor haar uitstijgen boven de werkelijkheid. Grote bekendheid verwierf zij vooral door haar schilderijen met zomervruchten.

Annelies Jonkhart heeft de afgelopen jaren regelmatig exposities gehad bij vooraanstaande galeries en haar olieverfschilderijen waren te zien op diverse Nederlandse kunstbeurzen. In de Verenigde Staten was haar werk in enkele galeries te zien en in 2011 nam zij deel aan de expositie Jonge en Oude Meesters in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. In 2007 en 2010 exposeerde zij in het Molenmuseum in Koog aan de Zaan.

Haar werk is ook te zien in het Goltziusmuseum en in het stadhuis van Zaanstad. Verreweg de meeste van de in het Honig Breethuis geëxposeerde stillevens zijn te koop.

 

 

Share Button

Nieuws archief