Erfgoedmarkt 1 september: veel beleven en zien

Geplaatst op: 21 augustus 2018

Op onze driejaarlijkse Zaans Erfgoedmarkt is dit jaar veel te zien en te beleven. Wie op 1 september tussen 10 en 17 uur naar de Oostzijderkerk aan de sluis in Zaandam gaat, kan daar koren zien zingen in de Muziekkoepel, Zaandam van bovenaf bekijken (kosten €5,- p.p.), een glazenier aan het werk zien maar ook bonbons en boeken kopen.
En heeft u nou veel Zaanse boeken, en wilt u deze verkopen – of ruilen voor een Zaans boek dat u nog altijd had willen hebben – dan kunt u hiervoor ook terecht op de Zaanse boekenbeurs.

Met een orgelman voor de ingang, accordeonisten die door de kerk lopen, kindjes die geschminkt worden of die tegeltjes aan het verven zijn, er is kortom veel te doen, deze dag.

Wie geïnteresseerd is in de volgende onderwerpen – Zaanse scheepsbouw, de sluis, de Oostzijderkerk zelf of het bijna oudste plekje van Zaandam – die kijkt op het programma en volgt er boven een lezing over in de oude raadzaal van Oost-Zaandam.

Er zijn wandelingen met gidsen te maken, het Zaangemaal kan van binnen bekeken en voor fotografieliefhebbers worden er Instagram-wandelingen door de stad gehouden.

Share Button

Nieuws archief