Boek met historische luchtfoto’s Zaanstreek

Geplaatst op: 4 december 2013
Ron Baltussen van Hooyschuur Architecten

Ron Baltussen van Hooyschuur Architecten

Woensdag 27 november werd het boek Historische Luchtfoto’s Zaanstreek gepresenteerd bij Hooyschuur Architecten aan het Noordeinde in Wormerveer. Het fotoboek is een uitgave van Rotary Zaandam, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van deze afdeling.

Architect Ron Baltussen kreeg ruim tien jaar geleden van de heer Brouwer uit Zaandam een schoenendoos vol luchtfoto’s. Ze bleken te zijn gemaakt in dezelfde tijd dat de Rotary-afdeling Zaandam werd opgericht en daardoor geschikt om het jubileumboek mee te maken.
Hans Zwart wist na lang speurwerk alle fabrieken op de foto’s te benoemen, zodat het boek niet alleen nostalgisch is, maar ook informatief.
De zoon en dochter van de inmiddels overleden heer Brouwer kregen uit handen van Ron Baltussen het eerste exemplaar uitgereikt.

 

Het boek, dat in de Zaanse boekhandels te koop is voor € 19,95,  bevat vele foto’s van bekende Zaanse fabrieken uit de jaren ’30 en ’40. De foto’s werden gemaakt met een Fokker CII, in gebruik bij het bedrijf Aerocarto voor luchtfotografie.

De oplage bestaat uit duizend exemplaren en de opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting Sailing Kids.

 

 

 

Share Button

Nieuws archief