Bestuurswisselingen Zaans Erfgoed

V.l.n.r.: Lean van ’t Hooft, Tessa Berghouwer, Paula Kannegieter en Francis Engels. Foto Henny Jansen.

De ledenvergadering van zaterdag 12 november in De Vermaning in Zaandam werd druk bezocht. De ca. 80 leden stemden in met vier nieuwe bestuursleden: drie algemeen bestuursleden en de nieuwe secretaris, Francis Engels. Lean van ’t Hooft, Tessa Berghouwer en Paula Kannegieter zullen met hun ervaring en vrouwenkracht het bestuur gaan versterken.

Bij een wisseling van de wacht hoort ook het afscheid nemen, en helaas stappen er noodgedwongen bij de PR-werkgroep ook twee mensen op: Hans Boekhoorn – hij was helaas wegens ziekte afwezig – en Henny Jansen. Beiden hebben zich vele jaren op energieke wijze ingezet voor o.a. de organisatie van Glaasjes Erfgoed en de algemene ledenvergaderingen en zij stonden elk jaar augustus trouw achter de kraam op de Zaandijker Jaarmarkt – om nieuwe leden te werven.

Er waren vier aftredende bestuursleden: algemeen bestuurslid Klaas de Boer en voormalig voorzitter en lid van verdienste Ron Kiburg. Ron blijft gelukkig verbonden aan de werkgroep Maritiem. Secretaris Ada Hannaart verlaat Zaans Erfgoed ook niet helemaal, zij blijft de ledenadministratie verzorgen. Dit doet zij al sinds 2012 en ook daarvoor heeft zij zich tientallen jaren op allerlei verschillende terreinen ingezet voor het Zaanse erfgoed. Ada werd dan ook geëerd met een erelidmaatschap. Ook Winnie de Wit werd voor haar inzet bedankt via het erelidmaatschap. Zij droeg het eerbetoon op aan haar partner, tevens steun en toeverlaat, Jan Lapère. Hij verzorgde voor de vereniging jarenlang de website, het tijdschriften-archief en creëerde de veel geraadpleegde Zaanwiki. Ook was hij immer aanwezig als technische man, bij ledenvergaderingen en Glaasjes Erfgoed.

 

Nieuws archief