Foto impressie Zaans Erfgoedmarkt

Geplaatst op: 17 september 2018

Een heel jaar van voorbereidende bijeenkomsten, 26 deelnemende erfgoedorganisaties en een fantastisch meedenkend team van de oudste kerk van Zaandam, zorgden ervoor dat de vierde Erfgoedmarkt, zaterdag 1 september, een zeer geslaagd geheel werd. Het draaiorgel, het muzikale duo, de koren in de Muziektent en de zon, zorgden voor een extra vrolijke noot op deze markt, in de mooie Oostzijderkerk.

De presentatie van de nieuwe vereniging Historisch Zaandam, door burgemeester Jan Hamming, maakte deze inmiddels al weer 4e editie extra bijzonder. Zaans Erfgoed heeft zich afgelopen winter zeer ingespannen deze vereniging van de grond te krijgen, en er zit inmiddels een actief en prettig bestuur.
Bij de tafel van de werkgroep Maritiem werd volop gediscussieerd over de plannen voor de bouw van een historische werf, waar een fluitschip gebouwd zou moeten gaan worden. En werden bezoekers bijgepraat over het bezoek van het varend Zaans Erfgoed-schip de Shtandard.
Veel deelnemende erfgoedorganisaties uitten na afloop hun tevredenheid, en zegden toe er over drie jaar weer graag bij te willen zijn.

Share Button
Nieuws archief