Dick Kerssens over geschiedenis Haaldersbroek

Geplaatst op: 23 augustus 2018

Dick Kerssens vertelt. Broers Cor en Wim Visser maakten met hun Stichting deze uitgave mogelijk. Rechts Henk Heijnen (Molenmuseum).

Zaterdag 11 augustus presenteerde amateurhistoricus Dick Kerssens in het Molenmuseum zijn boek Het bewaarde erfgoed. Bewoningsgeschiedenis van de buurtschap Haaldersbroek. Aan dit kloeke boek – 480 pagina’s boordevol illustraties – heeft Dick Kerssens zo’n 40 jaar gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar intensief. Het jarenlange onderzoek kwam voort uit zijn vraag, hoe lang er al bewoning zou zijn in Haaldersbroek. En dat bleek nogal een langdurige uitzoekerij. Het resultaat zou niet misstaan als proefschrift, gezien het gedegen uitzoekwerk.

De Stichting Gebroeders Cor en Wim Visser – van Timmerfabriek Visser in de Achtersluispolder – maakten deze bijzondere uitgave mogelijk.

Er zijn 125 exemplaren van gedrukt, bestemd voor de geïnteresseerde bewoners van het buurtschap, en het is niet in de handel.

Dick Kerssens vertelde bij de presentatie kort over de werkzaamheden die hij voor zijn pensioen deed – o.a. als archiefmedewerker bij het Gemeentearchief Zaanstad – en zijn grote liefde voor geschiedenis. Hij bedankte zijn vrouw voor haar geduld, en zijn dochter voor de hulp bij o.a. het oplossen van computerproblemen.

 

 

Share Button
Nieuws archief