Theatermijn wil spotlight op Erfgoed

Geplaatst op: 9 augustus 2018

Theatermijn op zoek naar Erfgoedlocaties voor toneelproducties.

Het Zaans Toneelhuis Theatermijn is diepgeworteld in de Zaanstreek en heeft als doelstelling meer theater in de streek mogelijk te maken voor het onderwijs, jongeren, amateur- en professionele theatermakers, spelers en verenigingen. Theatermijn ondersteunt initiatieven van dergelijke organisaties, maar neemt ook zelf initiatieven om het Zaanse theater te stimuleren. De grote wens van deze organisatie: meer aandacht voor erfgoed en een groter bereik  – met nieuw publiek – door middel van theater op locatie.

Rick Nanne van Theatermijn zoekt daarom samenwerking met erfgoedlocaties. Eigenaren of beheerders kunnen hun  locatie op een bijzondere wijze onder de aandacht brengen: theater is n.l. een mooie manier om het bekende publiek iets nieuws te bieden èn nieuw publiek te trekken. Tegelijkertijd bieden dergelijke erfgoedlocaties de theaterprojecten een prachtig decor, en zo ontstaat uniek Zaans theater.


Theatermijn organiseert bijvoorbeeld elk jaar een aftrap van het theaterseizoen. Op één dag komen dan zo’n vijftig amateurspelers samen, om in diverse groepen korte voorstellingen te maken, die ze aan het eind van de middag spelen voor publiek. Maar ook leerlingen van de theaterschool zouden een productie kunnen maken – waarbij ze geïnspireerd zijn door een erfgoedlocatie – om bijvoorbeeld op te voeren tijdens een open dag.
Wanneer eigenaren of beheerders hier nieuwsgierig naar zijn of misschien zelf ideeën hebben voor samenwerking: Rick Nanne van het Zaans Toneelhuis Theatermijn hoort het graag, via rick@theatermijn.nl of via tel. 06-15597825.

Share Button
Nieuws archief