Open Monumentendagen Zaanstreek

Geplaatst op: 9 augustus 2018

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september is het weer zover: dan vinden de Open Monumentendagen plaats.
Voor wat de Zaanstreek betreft: op de officiële website van monumentendag is het programma in  Zaanstad te vinden, bij Oostzaan staat niets vermeld en wat er bij Wormerland staat, is van vorig jaar… Op de website van Historisch Genootschap Wormer staan wel de komende activiteiten vermeld.
Op de uitgebreide evenementen-agenda van Hessel Kraaijagenda-zaanstreek.nl – staan mogelijk nog een aantal activiteiten die op bovenggenoemde websites (nog) niet vermeld staan. In deze kalender kan per categorie gezocht worden, bijv. op Erfgoed.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar In Europa, vanwege het feit dat 2018 tot Europees jaar voor het Cultureel Erfgoed is uitgeroepen. ‘Hangen de nu nog aanwezige monumenten samen met internationale ontwikkelingen – denk aan internationale bouwstijlen? Is er bij de monumenten in de Zaanstreek invloed te zien uit ons omringende landen – denk aan buitenlandse architecten? En:  is er mogelijk invloed uitgegaan van kunstenaars en vaklieden uit andere Europese landen? Dat zijn een aantal mogelijke vragen bij het bezichtigen van bekende of minder bekende monumenten, dit jaar.

Share Button
Nieuws archief