Inschrijven Erfgoedmarkt 2018

Geplaatst op: 25 april 2018

website erfgoemarktIn navolging van de Erfgoedmarkten van 2007 – op het Hembrugterrein – 2009 – in de Chocoladefabriek – en 2015 – in de Stoomhal in Wormer – organiseert Zaans Erfgoed in 2018 opnieuw een cultureel historische Erfgoedmarkt, en wel op

 

zaterdag 1 september in de Oostzijderkerk in Zaandam

 

Het wordt een dag vol activiteiten, met presentaties van organisaties uit het historische veld – op tafels in de kerk – lezingen, films en muziek binnen en buiten.

Er zijn in de kerk iets meer dan 30 tafels beschikbaar, en we vragen deelnemers van historische verenigingen en -instellingen om zich snel op te geven voor deze Erfgoedmarkt. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden: een tafel kost  €25. Wij verzorgen daarvoor tevens voor max. 2 personen een lunch.

De Oostzijderkerk bevindt zich in het hart van de oude dorpskern van Oost-Zaandam. We vragen deelnemers te streven naar een presentatie die aansluit op het thema Zaanse dorpskernen. Het zou leuk zijn wanneer er een mooi Zaanstreek-breed beeld van de  eigenheid van al onze kernen te zien zal zijn. Te denken valt iets over het begin van het dorp of de stad, of wat een specifiek belangrijke andere plek deze kern heeft gebracht. o.a. de historische verenigingen om in hun presentatie specifieke eigenschappen van hun eigen dorpskern te willen kenmerken, beschrijven of uitdragen. Zo ontstaat een beeld van de verschillen die er tussen de Zaanse kernen bestaan.

Via een mail naar aanmelden@erfgoedmarkt.nl – of via onderstaand formulier – kunt u uw deelname kenbaar maken. De inschrijftermijn eindigt begin augustus.

Wanneer wij zicht hebben op hoeveel ‘historische deelnemers’ er mee doen – op dit moment zijn dat er elf – kunnen we bekijken hoeveel plekken er nog over zijn voor aanverwante organisaties.

Wilt u meer informatie? Mail dan naar: winniedewit@zaanserfgoed.nl

 

Organisatie (indien van toepassing)
Naam
Adres
Postcode/Woonplaats
E-mail:
Heeft u nog ideeën of suggesties voor activiteiten?

 

 

 

Share Button
Nieuws archief