Krantenknipsels naar historische verenigingen

Geplaatst op: 29 januari 2018
Sorteerbakjes voor krantenknipsels in De Cacaoboom in Zaandijk.

Gesorteerde krantenknipsels liggen in de juiste bakjes in De Cacaoboom in Zaandijk.

In september 2017 kregen de historische verenigingen in de Zaanstreek de kans, om de krantenknipsels die in Typhoon, Zaanlander en Dagblad Zaanstreek over hun (voormalige) gemeente hadden gestaan, op te halen voor hun eigen archief. En daar werd gelukkig goed gebruik van gemaakt!

Nog heel veel knipsels zaten echter niet onder de plaatsnaam zelf opgeborgen, maar onder een onderwerp dat niet was uitgesplitst. Vanwege tijdsdruk bij het ontruimen van het krantenarchief, bleven die knipsels over, en werden gestald op een van de drie ‘opbergplekken’. Zaans Erfgoed was erg blij met de medewerking van De Bedrijvige Bij en de Stichting Zaanse Pakhuizen om tijdelijk verhuisdozen met knipsels op een van hun locaties te herbergen.
Als nieuwe activiteit van Zaans Erfgoed zitten Piet Jongert van de HV Wormerveer, Jan Leguijt van HV Koog-Zaandijk en Winnie de Wit van Zaans Erfgoed nu elke 2e en 4e woensdag van de maand de overgebleven knipsels te sorteren in Chocolaterie De Cacaoboom op de Lagedijk in Zaandijk. Uitbaatster Anneke Steemers ontvangt het ploegje sorteerders graag, want zij heeft – zoals bekend – een groot erfgoedhart.
Wanneer de bakjes voor de gesorteerde knipsels vol zijn, zullen ze alsnog aan de desbetreffende historische verenigingen worden uitgereikt.

Share Button
Nieuws archief