Zaandam binnenkort historisch ‘verenigd’?

Geplaatst op: 28 januari 2018

WR3
Er is – en wordt nog steeds – hard gewerkt aan het initiatief van Zaans Erfgoed om te komen tot de oprichting van een historische vereniging voor Zaandam. Sinds er in september 2017 door een flink aantal mensen was besloten dat het oprichten van een dergelijke vereniging het onderzoeken waard was, hebben 8 mensen een kerngroep gevormd en zich er sterk voor gemaakt.

Eind januari kunnen de geïnteresseerden van de z.g. klankbordgroep reageren op de stappen die de kerngroep-leden hebben gezet. Zij hebben een naam gekozen – Historisch Zaandam – hebben statuten gemaakt, een Plan van Aanpak geschreven, werken aan een verenigingswebsite, en bereiden een tweetal publieksactiviteiten voor. Ook is er op sociale media al iets van deze nieuwe vereniging te zien – al ontbreekt de inhoud nog.

Op zowel de website als Facebook en Twitter is qua beeldmerk gekozen voor het Zaandamse topstuk de Westzijderol, dat wij hier met dank aan het Gemeentearchief Zaanstad kunnen afbeelden. Dit meer dan 8 meter lange lint van getekende huisjes aan de Westzijde stamt uit de 18e eeuw, en men weet helaas niet, wie de maker ervan is.

Binnenkort volgt meer informatie, maar wie ondertussen al in contact wil komen met de nieuwste loot aan de tak van Zaanse historische verenigingen, kan mailen naar contact@historisch-zaandam.nl.

 

Share Button
Nieuws archief