Zaanstad genomineerd voor BNG-Erfgoedprijs

Geplaatst op: 28 januari 2018
Ondertekening van het Convenant tussen Zaans Erfgoed en de gemeente - door (oud)voorzitter Piet Oudega en wethouder Addy Verschuren in 2014.

Tekenen convenant Zaans Erfgoed en gemeente Zaanstad door (oud)voorzitter Piet Oudega en wethouder Addy Verschuren, in 2014.

Zal Zaanstad in 2018 de beste Erfgoedgemeente van Nederland blijken te zijn? Het zou zo maar kunnen, want Zaanstad is een van de 4 genomineerde gemeenten.

De jury van het BNG Cultuurfonds heeft Zaanstad het afgelopen jaar in december onverwacht bezocht, en deze maand zal een delegatie van het fonds met het erfgoedteam van Zaanstad in gesprek gaan over het erfgoedbeleid. Het team heeft de visie op de Zaanse paden, linten en dijken geschreven, een stuk waar u als inwoner van Zaanstad tot en met eind januari kunt reageren. Er zit een prachtig filmpje bij, dat veel duidelijk maakt over ons hoe ons Zaanse bebouwde landschap is ontstaan.

Wij hopen van harte dat Zaanstad zal worden uitgeroepen tot DE Erfgoedgemeente van Nederland! Kijk voor berichten van het team Erfgoed op Facebook hier en voor deze harde werkers is het fijn wanneer u uw waardering laat merken door deze pagina een ‘Like’ te geven.

Share Button
Nieuws archief