Geschiedenisquiz editie 2: zaal zo goed als vol!

Geplaatst op: 28 januari 2018
De eerste editie in de raadszaal.

De eerste editie in de raadszaal.

Voor editie twee van de Grote Zaanse Geschiedenisquiz – met 85 spelers uit 18 teams – zijn de verwachtingen hoog gespannen. Er hebben zich drie nieuwe teams aangemeld, en er is slechts één team vanwege personeelsproblemen afgevallen.

De zaal met 200 zitplaatsen is – op een enkele plaats na – helemaal gevuld.

Voor een goede gang van zaken moeten de teams om op dinsdagavond 31 oktober om 19 uur in het Zaantheater aanwezig zijn, en om 19.15 uur hun plek bij hun tafeltje hebben ingenomen. Daarna komen de toeschouwers hun geplaceerde plaatsen innemen, en kan de quiz om 19.30 uur van start gaan.

Teams die hun kaarten nog niet hebben opgehaald bij het Gemeentearchief ontvangen hun kaartje op de avond zelf bij het tafeltje in de ontvangsthal van het Zaantheater. Daar liggen ook de kaarten voor de toeschouwers klaar. Ook voor hen geldt dat ze op tijd hun kaarten moeten  ophalen. Daarna kan de jas naar de garderobe en eventueel is er nog tijd voor een kopje koffie of thee. Overigens zijn het pauzedrankje en het eerste drankje na afloop van de quiz gratis.

Nieuw is dat toeschouwers een eigen antwoordformulier krijgen, zodat ze voor zichzelf kunnen meespelen. Ook spelen ze mee met de publieksquiz petje-op-petje-af.

Eveneens nieuw is het optreden van de Zaanse stadsdichters Ellis van Atten en Jeroen van Leeuwen, die deze avond zullen samenvatten in een gedicht.

De organisatoren – het Gemeentearchief Zaanstad, het Zaantheater en de Vereniging Zaans Erfgoed – wensen alle 18 teams heel veel succes, en alle toeschouwers een fijne avond toe!

Share Button
Nieuws archief