Slot muziekseizoen Honig Breethuis: Duo Pardis

Geplaatst op: 18 april 2017
HBHuis MERHNAZ_SALEHI_BAM_COMMIJS_SQUARE

Zangeres Mehrnaz Salehi en pianoforte-speler Bam Commijs. Foto: Nico Arkesteijn.

Ter afsluiting van het seizoen 2016-2017 brengt het Honig Breethuis in Zaandijk op zondag 23 april om 16 uur een concert door Duo Pardis. Het duo bestaat uit de van origine Iraanse sopraan Mehrnaz Salehi, die op pianoforte begeleid wordt door Bam Commijs. Het programma bestaat uit in het Perzisch gezongen Italiaanse aria’s uit de 17e en 18e eeuw, en eigen composities.
Prijzen, inclusief entree museum en 1 consumptie: Volwassenen €17,50; kinderen t/m 12 jaar €7,50; Vrienden van het HBHuis + 1 introducé €15,- p.p.

Zangeres Mehrnaz Salehi kreeg haar eerste muzieklessen in haar geboorteland Iran en studeerde in Nederland klassieke muziek. Ze heeft samen met Hamid Tabatabaei in 2001 Shandiz Ensemble opgericht, en uit haar samenwerking met pianist Bam Commijs is Duo Pardis ontstaan. Behalve zangeres is zij ook schrijfster, actrice en schildert ze.

Pianist, componist en tekstschrijver Bam Commijs woont al bijna twintig jaar in de Zaanstreek. Hij begeleidt een aantal koren, zoals Ladies in Blue, Chemistry en The Middle Girls, maar ook zangeressen als Meike van de Linde en Jacquelien Lohman. Hij schreef diverse muziektheaterstukken en musicals en werkt in Frankrijk samen met jazzgitarist Jean Kaufmann en chansonnier Pierre Magot.

Programma

 • Twee Iraanse volksliedjes, gearrangeerd door Hamid Tahatabei
 • Vier nieuwe composities, muziek van Bam Commijs, tekst van Mehrnaz Salehi
 • Aan het Iraans klankidioom ontleende melodieën, gezet in een modern klassieke achtergrond
  1. Zendegi – Luchtspiegeling
  2. Die ogen
  3. Suchtam – Ik ben verbrand
  4. Drink en dans
  5. Irania
 • Twee Iraanse slaapliedjes, gearrangeerd door Hamid Tahatabei
 • Een serie wiegeliedjes uit de hele wereld, o.a. Nederland, Iran, Rusland, Colombia, China, Frankrijk en Polen
 • Een selectie Italiaanse aria’s uit de 17e en 18e eeuw, in de Perzische vertaling door Mehrnaz Salehi. O.a. werk van Giuseppe Giordani, Alessandro Scarlatti, Giovanni Pergolesi, Giovanni Paisiello en Francesco Durante

 

Share Button
Nieuws archief