Molentjes maken in Molenmuseum

Geplaatst op: 18 april 2017
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molentjes schilderen in het Molenmuseum. Foto: De Zaansche Molen.

Tijdens de tentoonstelling  ‘Molenmakers Gevraagd’  – die nog tot 7 mei a.s. in het Molenmuseum in Koog aan de Zaan te bezoeken is – bestaat er op bepaalde tijden voor volwassenen en kinderen de mogelijkheid om zelf een molentje te maken. Een dergelijk molentje maken gebeurt al door 1200 leerlingen van basisscholen in oliemolen Het Pink, maar in de weekenden tot 30 april en in de meivakantie – van 22 april tot en met 7 mei – kan iedereen nu een molentje komen timmeren in een speciaal vormgegeven werkruimte van het Molenmuseum.

Voor kinderen èn volwassenen is het een leuke bezigheid om het z.g. Zaanse Spinnetje te maken, een molentje dat de windrichting aangeeft. Het resultaat kan mooi een schuur of balkon opsieren. Het molenpakket – exclusief toegang – kost tijdens het museumbezoek € 7,50. Dit molenpakket is binnenkort ook los te koop, en kost dan €14,95, inclusief beschrijving en hulpmiddelen.

Toegang tot het Molenmuseum: volwassenen € 4,50, kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar € 3,00. Groepen (min. 10 pers.): € 3,50 pp en gratis met een museumkaart.

#Windmillwednesday

Afgelopen jaar is in samenwerking met de Zaanse Schans op Facebook de #Windmillwednesday-fotoactie gehouden, waarbij mensen op tien verschillende thema’s foto’s konden insturen. Deze foto’s zijn t/m 7 mei te zien in de expositiezaal van het Molenmuseum.

Zaanse maaldagen

Al meer dan 40 jaar stelt De Zaansche Molen meelmolen De Koker, oliemolen Het Pink en pelmolen Het Prinsenhof op een aantal zaterdagen open voor publiek in de maanden april t/m september. Ook papiermolen De Schoolmeester is dan extra geopend. Deze Zaanse maaldagen vinden plaats op de zaterdagen 13 mei (nationale molendag), 10 juni, 8 juli, 12 augustus en 9 september, en de molens zijn dan geopend van 10-16 uur.

 

Share Button
Nieuws archief