22 en 23 november: Zaanse pophistorie III

Geplaatst op: 13 november 2019

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november is er in De Groote Weiver aan de Industrieweg 1a in Wormerveer –  hoe er te komen – de derde aflevering van De Zaanse pophistorie leeft!
Rob Hendriks- popkenner bij uitstek – Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum organiseren dat als vanouds samen, en het thema is dit keer Saenpunkx en Wormerpunk. DIY Art, muziek van eind jaren zeventig – de eerste punkgolf – en begin jaren tachtig – Wormerpunk.

Vrijdag 22 november start het zaalprogramma om 20 uur met een film met exclusieve clips en beelden uit de punkjaren eind ’70 en beginjaren ‘80. Direct aansluitend volgt een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. Het zaalprogramma, film én talkshow, duurt in totaal twee uur. Toegangsprijs €5,-

Zaterdag 23 november treden vanaf 20.30 twee punk bands van toen èn nu op. De Sox Pistels 3.0 – bestaande uit oud-leden van Svatsox, De Groeten, NV Le Anderen en de Ex – brengt levendige punkklassiekers en Zaanse krakers:  https://www.facebook.com/SoxPistels/  Ook treedt de ‘sleaze metalpunk herrie showband’ Kapot! op, bestaande uit oud-leden van The Cylons en Mutilated Bones:  https://www.facebook.com/KAPOTpunkmetal/

In de gehele Groote Weiver is er op beide dagen een expositie van ‘Do It Yourself’ materiaal te zien, met o.a. platenhoezen, posters, kleding en fanzines.

Alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma krijgen een exclusieve CD met bijzondere liedjes als aandenken mee: het album ‘Zaanse Popmuziek  – Saenpunx en Wormerpunk’. Deze CD wordt alleen op de avonden zelf verstrekt.

De ‘verhalenhalers’ van het Zaans museum zullen op de vrijdag na de talkshow in het café aanwezig zijn om personen met een ‘mooi verhaal’ te interviewen. De verzamelde verhalen worden na afloop van het evenement gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Programma:

Vrijdag 22 november 2019: film en talkshow van 20 uur tot 22.30 uur, toegang, €5,-

Zaterdag 23 november 2019:  live Sox Pistels & Kapot! Van 20.30 tot 23 uur, toegang €7,50

Passe-partout voor beide avonden: €10,-

Locatie: DE GROOTE WEIVER, Industrieweg 1a, 1521 NA Wormerveer

Kaarten zijn te koop of te reserveren via emailadres f.hoving@zaanstad.nl , aan de bar in het café van De Groote Weiver (openingstijden www.degrooteweiver.nl/bar  ) en aan de deur op de avonden zelf indien er nog kaarten over zijn uit de voorverkoop.

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2337019563093104/

Of kijk op de website van De Groote Weiver: www.degrooteweiver.nl

Share Button
Nieuws archief