Vereniging Zaans Erfgoed

Opgeven emailadres

Foto: Micheile Henderson via Unsplash.

Naar aanleiding van de brief die u onlangs van ons heeft ontvangen, kunt u hieronder uw e-mailadres doorgeven.

Wij vragen de leden die dit nog niet gedaan hebben, alsnog hun mailadres hieronder op te geven – het lidnummer staat vermeld in de ledenbrief.

Met de uitgespaarde kosten voor het versturen van mededelingen per post, kunnen wij meer ondernemen om de streek herkenbaar te houden.

 

 

 

Peter Tange voorzitter, Jan Piet Bloem erelid!

Erelid Jan Piet Bloem, aftredend voorzitter Ron Kiburg en nieuwe voorzitter Peter Tange, in de veel te lege Oostzijderkerk.

Wat eerst een drukbezochte, maar daarna ingeperkte najaarsledenvergadering had moeten zijn – zaterdagochtend 7 november 2020 – werden twee uurtjes met een minimale bestuurssamenstelling in de enorme ruimte van de monumentale Oostzijderkerk. Er was een volle agenda, met vooral veel te melden activiteiten – ivm het niet doorgaan van de voorjaarsledenvergadering. Daarbij de feestelijke momenten van het kiezen van een nieuwe voorzitter en aandacht voor de winnaars van de Zaans Erfgoedprijs 2020 en de bijbehorende Eervolle vermelding. Maar die uitreiking had in de aanloop naar deze vergadering, op 27 september al plaatsgevonden. Lees verder

ALV live op youtube

 

Hier start zaterdagochtend om 10 uur de livestream van de Algemene najaars ledenvergadering van Vereniging Zaans Erfgoed. U kunt de vergadering bekijken door onderstaande link aan te klikken.

Hieronder kunt u de ledenvergadering van 7 november 2020 terugkijken.

Naar de Algemene Ledenvergadering

U ziet dan aan de linkerkant de video die live zal worden gestreamed. Rechts is een chatkanaal (bij het bekijken via de telefoon, is het chatkanaal moeilijker – of mogelijk niet – te vinden). Via het chatkanaal kunt u van zich laten horen. Bent u het eens met een voorstel, dan hoeft u NIETS te doen. Heeft u een bezwaar, MELDT dit dan via het chatkanaal.

Wanneer wij zien dat er bezwaren zijn, komt er een link in beeld waarop u kunt klikken. Er verschijnt dan een stemformulier waarop u kunt aangeven of u het met het voorstel eens of oneens bent.

U dient dan wel eerst u uw e-mailadres en lidmaatschapsnummer op het formulier in te vullen. Daarna kunt u dan uw stem voor of tegen uitbrengen.

U kunt eventueel ook vragen stellen via dat chatkanaal. De voorzitter zal de vragen via de video beantwoorden. Geef daarbij ook altijd uw naam op alstublieft.

Als er problemen zijn met uw internetverbinding kan het zijn dat de video gaat achterlopen. Dat kunt u opheffen door de rode tijdsbalk onderaan het scherm naar rechts te verschuiven.

Zaans Erfgoedprijs 2020: gebroeders Visser

Vlnr Wim Visser, Anneke Steemers en Cor Visser.
Foto Jan Piet Bloem

Cor en Wim Visser togen dinsdagochtend 27 oktober nietsvermoedend naar Chocolaterie De Cacaoboom in Zaandijk. Ze verkeerden in de verwachting geïnterviewd te worden over hun jarenlange geschiedenis met en kennis van de Zaanse houtbouw. Het was zogenaamd de aftrap van een serie interviews met kenners van de houtbouw, zo was hen verteld.

In de Dagen voor het geplande gesprek hadden ze allebei de interviewer al opgebeld: wat voor vragen konden zij eigenlijk verwachten? Moesten zij zich goed voorbereiden? Alleen bracht dat telefoontje ook niet veel meer duidelijkheid…

Na de eerste twee vragen beantwoord te hebben, stapte ineens bestuurslid Paul Carree de winkel in en nam het gesprek een heel andere wending.

‘We hebben jullie erin geluisd, Cor en Wim!’ Want ze bleken van de jury unaniem de Zaans Erfgoedprijs 2020 toegekend te hebben gekregen. Lees verder

Ledenvergadering 7 november zonder leden

Foto via Glen Carrie, Unsplash

Als gevolg van het snel stijgende aantal Corona-besmettingen in Zaanstad heeft het bestuur alsnog moeten besluiten de ledenvergadering van 7 november a.s. geheel zonder aanwezigheid van leden te houden.

Leden die op deze website de streaming gaan volgen, zullen het bestuur die zaterdagochtend evengoed in actie kunnen zien.

Nader informatie volgt!

Share Button

Nieuws archief