Lopend is het ook leuk!

zaandijker kerk

Jan Piet Bloem vertelde in de Zaandijker Kerk hoe de kerk gered werd van de sloop. Foto Jan Lapère

De lezingenserie Glaasje Erfgoed vindt normaal gesproken in oktober plaats in de Vermaning in Wormerveer, en in het voorjaar in de Koger Vermaning. Het experiment om het dit voorjaar ook eens lopend te proberen, blijkt geslaagd. Zo’n 40 mensen liepen van het Woudt-pakhuisje – waar Bart Nieuwenhuis over zijn werk daaraan vertelde –  via de Zaandijker kerk – met uitleg van Jan Piet Bloem – naar verteller Frans Wytema, over zijn inzet voor de panden van de Elout Wytemastichting aan de Boschstraat, op de Lagedijk en op de Smidslaan. Tot besluit werd het ‘glaasje’ niet in de pauze genuttigd, maar tijdens een gezellige nazit in Brasserie De Smuiger.

De PR-werkgroep van Zaans Erfgoed – die best nog wat versterking kan gebruiken – denkt nu na over een lopend Glaasje Erfgoed volgend jaar, met als aandachtsgebied Haaldersbroek en het Kalf.

Hieronder een impressie van zondagmiddag 11 juni:

 

 

Lopend Glaasje Erfgoed

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

Share Button
Nieuws archief